Kontakt oss: +47 405 96 000
Følg oss: Facebook
Webkamera / Værstasjon: Webkamera
Aktiviteter

Aktiviteter

Kajakk Rødøy

RIB-tur Melfjorden & Nordfjorden

RIB-tur Myken destilleri

Svartisen brevandring

 Rødøyløva

Det majestetiske fjellet Rødøyløva ruver 440 moh. Det er bygget steintrapp av Shjerpa fra Nepal neste helt opp til toppen.  Fra toppen er det en fantastisk utsikt, og på en klar værdag ser du hele Lofotveggen og 7 kommuner rundt deg. Løvehode er et populært basehopp punkt. På ryggen av løva er det en grill hytte som man kan koke seg kaffe, og nyte matpakken. Her er et eget vannpunkt, for å fylle turflasken med ekte ”Løve vann”.

Se programmet da Ut i naturen fra NRK var på besøk og tok turen på Rødøyløva.
http://tv.nrk.no/serie/ut-i-naerturen/dvfj42206509/21-04-2010

Utsikt fra Rødøyløva

Utsikt fra Rødøyløva

Storsanden

Under Løva ligger 4 kritt vite strender hvor du kan nyte en varm sommerdag eller en aften, med solnedgang og føn vind. Her er solsenger, volleyball nett, ute dusj, lekekasse, grillhytte og vann tappe punkt. Et flott utfartsområde som ligger ca. 2 km. Fra Klokkergården i lett terreng.

Det er 4 krittvite strender på rekke og rad.

Det er 4 krittvite strender på rekke og rad.

Eventyrskogen

Har du lyst på litt spenning i ferien? Da skal du ta turstien som går inn i Eventyrskogen. En velegnet tur for familien, hvor man leser eventyr mens man går på tur. Skogen er magisk, og kanskje kommer man helt frem til stedet hvor trollet bor….

I eventyrskogen er det en hytte som man kan spise matpakke i. Det er bålplass utenfor hytten. I skogen finner man mange overraskelser. Små folket bor der også, og på tur hjem går man gjennom det flotte skogsgalleriet. Lurt å ta med litt troll godt i fall man skulle møte på en stor kar med hull i skoene☺

Langs stien kan du lese et eventyr.

Langs stien kan du lese et eventyr.

Bamsehuset

Norges første bamsehus – en utstilling og et aktivitetshus der omlag 1500 bamser har hovedrollene.

http://Bamsehuset.no

Skulpturlandskap Nordland

På Storsanden finner du den flotte skulpturen av Per Inge Bjørlo. Den ble avduket i 2010, og har fått navnet ”Indre følger ytre”. Her kan du sitte å finne din tolkning av skulpturen.

Indre Følger Ytre.

Indre Følger Ytre.

Solparken

Øya har sin egen park. Den ligger ved siden av Rødøys korskirke, mitt på øya. Her er det minnesmerke over Edvard Havnø som er kjent for sin arkeologi. Hjalmar Andersen ”Hjallis” er født i Rødøy og han har fått et æredsmerke som står i parken. Koselig å ta en spasertur til parken og sitte på en benk å nyte atmosfæren.

Hjallis avduket sit eget minnesmerke. Her sammen med Margrethe Hauge.

Hjallis avduket sit eget minnesmerke. Her sammen med Margrethe Hauge.

Løva Kafe

I Sentrum finner du Løva Kafe. Her er vårt lille kjøpesenter på øya. Løva kafe serverer lunsj, deilige kaker mm.

Dinas Fiskedam

På kaipromenaden foran Klokkergården ligger et sirkulasjon karr, der barna kan fange fisk, krabbe, kråkeboller å ha i det lille bassenget. Her kan man gi dem navn og mat. Ved siden av er det informasjon om forskjellige arter som bor i havet. Veldig populær aktivitet for de små.

Sykkelutleie

På Klokkergården har vi sykkelutleie for voksen og for barn med hjelmer. Hvis du kommer sjøveien med egne båt, er det fint å kunne ta seg en sykkeltur å se øya vår. Eller hvis du trenger noe fra butikken, så er det bare å trå i vei. Hovedveien er asfaltert og lett å sykle. Mange små stikkveier, så man kan dra på en liten oppdagelses ferd.

Øyliv

Det er et yrende kulturliv på øya. Du kan fylle dagen med aktiviteter av forskjellige slag.

Rødøy Korskirke

Rødøy kirke er en åttekantet kirke fra 1885 på Rødøy i Rødøy kommune, Nordland fylke. Byggverket er i tømmer og har 700 plasser. Kirken er en av Nordlands største.

Havdurbygga

Havdurbygga er museumet på Rødøya hvor du kan drømme deg bort. Her fins en stor privat samling av gamle ting fra Helgelandskysten. Utstillingen er like interessant for kvinner og menn, barn og eldre. Etter besøket i museet kan det nytes nystekte vafler ute på brygga. De har også bruktbutikk.

Løva kro og bar

Puben på øya har både inne servering og en stor terrasse hvor man kan nyte en kald drikke på solvarme dager og utover de flotte Helgelands kveldene.

Historisk vandring

Rødøya, nord på Helgelandskysten, er kjent for sin karakteristiske fjellformasjon og seglingsmerke, Rødøyløva. Her, like ved hovedleia langs kysten, midt i matfatet og med flere naturskapte, lune havner, har mennesket skapt gode liv for seg og sine i over ti tusen år. Deres liv ligger fjernt fra våre hverdagsliv. Men gjennom fiskesøkket fra steinalderen, branngravene fra bronsealderen, gårdstunet fra jernalderen og vevloddene fra middelalderen vil du kanskje oppleve en nærhet til fortida, eller at historia kommer opp i dagen.

oppidagen

Opp i dagen