Kontakt oss: +47 405 96 000
Følg oss: Facebook
Webkamera / Værstasjon: Webkamera
Klokkergårdens historie IKKE AKTIV!

Historien om Gurine

Under renoveringen av Klokkergården i 1997, fant vi en sølv ring innstøpt i pipa på Predikantloftet. Sagnet forteller at Gurine var ”gamaljente” og same, og hun kunne ”ganne”. Hun eide denne gården, men måtte gå fra gården da Klokkergården ble bygget. Gurine mistet dermed det kjæreste hun eide– og hun svor hevn. Hun tok en ”gannstokk” og danset foran huset å kaste en forbannelse over gården.

Historien om Stor Olav

Han Stor Olav kom fra Risøy en øy like utenfor Rødøy.

Han var en stor mann og utrolig sterk.

En av historiene forteller om da han Stor Olav skulle reise hjem etter Lofotfiske . Han hadde da en båt som han fiska fra, men da værmeldinga ble så ille, så bestem han seg for å reise hjem med hurtigruta istede for å ro. De brukte altid å handle med seg forskjellig når de kom seg til penger og skulle reise hjem. Lofotgava måtte de ha med hjem.

Han Stor Olav gikk om bord i Hurtigruta og spurte om hvor mye bagasje han kunne ta med seg.

”så mye som du grei å bære” sa bilettøren…………….

 

Historien om ‏Torshaugen

Her på Rødøya ligger Torshaugen – et navn knyttet til et viktig norrønt kultursted. Så er det slik laga at den islandske historikeren og teologen Tormod Torfæus (1636-1719) beretter at Raud bodde på ei øy som ble oppkalt etter han.

Etter omfattende historiske granskninger våger professor dr. Philos. Torgrim Titlestad seg på den konklusjon ”at det er godt mogleg at Raud har blitt drepen på Rødøy…”